Ambuteiajele la pod vor continua
Social 29 aprilie 2024, 20:08 | 484

Prima porțiune reparată a podului de pe strada Mihai Vitează va fi deschisă, cel mai probabil, în luna iunie, nu în luna mai, cum era programat anterior. Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, ne-a declarat că deși reabilitarea continuă în regim alert, deschiderea primei porțiuni este tergiversată din cauza consolidării cu beton, care trebuie să stea neatins cel puțin 27 de zile de la momentul turnării.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției generale mobilitate urbană: "Se depun toate eforturile pentru a fi finalizat în luna iunie aceste lucrări de pe porțiunea de pod care astăzi este în reparație. - Cu câteva luni în urmă ați anunțat că prima porțiune va fi deschisă la sfârșitul lunii mai. Să înțelegem că ea nu va fi deschisă în această perioadă? - Totul depinde de procesul tehnologic, care astăzi sunt în lucru sau elementele de lucrări."

Între timp, pe podul de pe strada Mihai Viteazu, ambuteiajele nu se mai termină. Oamenii sunt indignați că lucrările merg din cale afară de greu.

ANA NEAMȚU, reporter Jurnal TV: "Din septembrie și până acum, podul de pe strada Mihai Viteazu a devenit sinonim cu „ambuteiajul” sau „infernul”. Zilnic, de dimineață pană seara, și mai ales în orele de vârf, șoferii merg pe aici cu nervii întinși strună, fiind nevoiți să rabde situația. Oamenii spun că stau chiar și 20 de minute, până ajung să parcurgă „kilometrul blestemat”, cum a fost numit podul în reparație."

La sfârșitul lunii februarie, reprezentanții Primăriei anunțau că circulația rutieră pe prima porțiune a podului va fi permisă, cel mai probabil, la sfârșitul lunii mai. Lucrările au început în toamna anului 2022 și ar urma să se încheie în decembrie 2025.

Opinia ta contează. Comentează!