Astfel, pe 24 septembrie, au fost înregistrați Andrei Năstase de la Blocul ACUM, Serghei Toma de la Partidul „Oamenii Muncii”, Alexandru Fetescu de la Partidul Liberal Democrat din Moldova, Boris Volosatîi de la Partidul „Democrația Acasă” și Lilia Ranogaeț de la Partidul Național Liberal.

De asemenea, au fost înregistrați Vladimir Țurcanu de la Partidul Popular Românesc, Octavian Țîcu de la Partidul Politic Partidul Unității Naționale, Dorin Chirtoacă de la Partidul Liberal, Vitalie Marinuța de la Partidul Verde Ecologist. Printre candidații înregistrați se mai numără și Ivan Diacov de la „Partidul Nostru”, Vladimir Cebotari de la Partidul Democrat și Dumitru Țîra de la Partidul Popular European din Moldova.

Solicitat de IPN, secretarul Consiliul electoral, Igor Moraru, a declarat că examinarea dosarului lui Ruslan Codreanu a durat pe motiv că trebuiau verificate listele de subscripție. Ședința la care urmează să fie luată hotărârea este programată pentru astăzi, la ora 15.00.

Într-o postare pe Facebook, Ruslan Codreanu afirma miercuri că riscă să nu fie înregistrat.

„Astăzi am primit rezultatele preliminare, potrivit cărora ar urma să nu fiu înregistrat. Nu este o hârtie, ci este un document cu semnătură oficială. Decizia urmează să fie supusă votului mâine (joi - n.red.)”, a scris Codreanu. El afirmă că peste 1.200 de subscripții în favoarea sa ar fi fost invalidate din cauza pretinselor erori. „Dintre acestea, 800 de semnături nu ar corespunde circumscripției respective. Sunt sigur că nu e adevărat”, subliniază pretendentul la fotoliul de primar.

Anterior, în calitate de candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău au mai fost înregistrați: Ion Ceban de la Partidul Socialiștilor, Andrei Donică de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”, Teodor Cârnaț de la Partidul „Voința Poporului”, Valerii Klimenko de la Partidul „Șor”, Valeriu Munteanu de la „Uniunea Salvați Basarabia”, Victor Chironda, desemnat de Mișcarea social-politică „Forța Nouă” și Vitalie Voznoi de la Partidul „Stânga Europeană”.