Jurnalul Săptămânii, 3 Iunie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Cetățenii înțeleg că de deciziile luate la această reuniune poate depinde viitorul Republicii Moldova. ”Vrem și noi să trăim civilizat și avem noroc că suntem susținuți”, spun oamenii când sunt întrebați ce cred despre reuniunea de la Bulboaca.

În această săptămână, Republica Moldova a fost gazda unui eveniment cu adevărat istoric. 50 de lideri europeni s-au adunat la Bulboaca, pentru a face front comun în fața celor mai importante probleme de pe continent: securitatea și stabilitatea în domeniile-cheie. Participanții la Summitul Comunității Politice Europene au spus clar: Republica Moldova trebuie să fie parte a familiei civilizate.

Volodimir Zelenski a anunțat crearea Coaliției ”Patriot”, la summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca. Scopul acesteia ar fi protejarea spațiului aerian deasupra întregului continent, iar în primul rând de acest ajutor ar trebui să beneficieze Ucraina și vecinii săi. De altfel, Zelenski a declarat tranșant că Ucraina va fi alături de Republica Moldova în tot ceea ce ține de securitate, energie, integrare europeană și, nu în ultimul rând, soluționarea conflictului transnistrean. „Problema va fi rezolvată când vom câștiga războiul”, a spus liderul de la Kiev.

Opinia ta contează. Comentează!