Corneliu Furculiță ar fi făcut uz de autoritatea sa politică pentru a scăpa o rudă de dosar penal
Justiţie 9 noiembrie 2020, 20:07 | 2610

O anchetă jurnalistică apărută astăzi îl inculpă pe șeful fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță. Jurnaliștii de la NordNews au publicat mai multe interceptări telefonice din care rezultă că Furculiță ar fi făcut uz de autoritatea sa politică pentru a-l scăpa de dosar penal pe nepotul său prins de poliție în stare de ebrietate la volan.

Nepotul familiei Furculiță, Sergiu Gorea, de 28 de ani, originar din satul Răuțel, raionul Fălești, a fost prins în stare de ebrietate la volan, de către agenții de patrulare, la 25 octombrie, la ieșirea din Chișinău. Pentru că rezultatele alcool-testului indicau o concetrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, bănuitul a fost dus la Dispensarul Narcologic, pentru a-i fi preluate probe de sânge. Într-o înregistrare telefonică, tânărul se laudă unui amic cum ruda sa, Corneliu, a fluturat cu legitimația de deputat în fața polițiștilor.

Dintr-o altă înregistrare, reiese că în soluționarea acestui caz s-ar fi implicat și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Acesta l-ar fi sunat pe tânăr, prezentându-se „Pavel” și spunându-i că are numărul lui de la Cornel Dimitrievici, ca să-l întrebe mai multe detalii despre caz, pentru a rezolva situația.

Ulterior, Sergiu Gorea ar fi fost telefonat de deputatul PSRM Corneliu Furculiță.

Chiar a doua zi după depistarea nepotului beat la volan, acesta ar fi fost sunat de soția lui Corneliu Furculiță, care l-a instruit cum să discute cu anchetatorul atunci când va fi telefonat.

Câteva zile mai târziu, Sergiu Gorea a fost sunat de un bărbat, care, cel mai probabil, este tatăl său. Acesta l-a informat, în legătură cu incidentul din 25 octombrie, că nu va fi dosar penal, ci amendă, deoarece Corneliu Furculiță, deși cu nervi, a aranjat situația.

Sergiu Gorea a refuzat să discute cu jurnaliștii.

La câteva ore după apariția interceptărilor, ministrul Voicu a areacționat pe Facebook. El a scris că nu a abuzat de funcția deținută în perioada mandatului de ministru și a precizat că materialele apărute în presă sunt false.

DECLARAȚIILE LUI PAVEL VOICU: "Voi insista asupra unei anchete care să verifice aceste interceptări telefonice, legalitatea lor și scopul. Este vizibilă interpretarea acestor comunicări și ruperea din context a unor informații, dar cu regret unele mijloace de informare nu au verificat cu atenție sursele pe care le au și interesele lor ascunse."

A scris Pavel Voicu pe facebook. Am încercat astăzi, în repetate rânduri și de la diferite numere de telefon, să-l contactăm pe Corneliu Furculiță pentru o reacție, dar acesta ne-a închis de fiecare dată. I-am expediat și SMS-uri, dar, până în acest moment, ne-a răspuns. În legătură cu această investigație, deputatul Lilian Carp a cerut astăzi demiterea ministrului Voicu și ridicarea imunității deputatului PSRM, Corneliu Furculiță. Carp i-a cerut procurorului general să investigheze acțiunile lui Voicu și Furculiță. Procuratura Generală a comunicat că s-a autosesizat în legătură cu acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!