Jurnalul Săptămânii, 12 August

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Mai mulți gândaci au fost surprinși în sala de așteptare a Aeroportului Internațional Chișinău. Imaginile filmate de unii călători au fost publicate pe rețelele de socializare. Responsabilii de la principala aerogară a țării au venit cu o reacție și au menționat că acestea sunt doar niște „insecte de vară și nu sunt ofensive”.

Prima platformă de aterizare din Chișinău, destinată elicopterelor SMURD, este gata în proporție de 95 la sută. Aceasta a fost construită în imediata apropiere a Institutului Mamei și a Copilului. Heliportul urmează a fi dat în exploatare la sfârșitul lunii septembrie curent, spun specialiștii. Echipa Jurnal TV a fost la IMC și a văzut rezultatul lucrărilor.

Fermierii din Republica Moldova ar putea ieși din nou la proteste, începând cu 14 august. Asta dacă Guvernul nu va da curs solicitărilor agricultorilor și nu va realiza promisiunile făcute anterior. Atenționarea a fost făcută de Asociația „Forța Fermierilor”. Printre revendicările agricultorilor se regăsește organizarea imediată a întâlnirii cu premierul Dorin Recean, aprobarea urgentă a Regulamentelor privind alocarea compensațiilor pentru grâu și orz și repartizarea motorinei din România. Reprezentanții Executivului nu au reacționat deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!