Un bărbat din Orhei a fost snopit în bătaie de către un grup de indivizi
Social 25 august 2020, 01:34 | 4495

Un bărbat din Orhei a fost snopit în bătaie, cu bâtele, de către un grup de indivizi, la o terasă din oraș. Victima este Sergiu Stici, care figurează în dosarul primarului localității Brăviceni, Andrei Cociorvă, ales din partea Partidului Democrat, reținut săptămâna trecută pentru trafic de influență. Sergiu Stici este denunțătorul din ”dosarul Cociorvă”.

Toată istoria începe din anul 2016. Sergiu Stici a procurat o firmă cu 200 de mii de euro, asumându-și și datoriile acesteia, de 100 de mii de euro. După cumpărare, Stici s-a pomenit cu niște dosare penale.

În 2017, Stici s-ar fi întâlnit în penitenciarul nr.13 cu actualul primar al satului Brăviceni, Andrei Cociorvă, care ajunsese după gratii.

Stici afirmă că acceptase să dea prima tranșă de 20 de mii de euro.

După ce a ieșit din închisoare, Stici ar fi avut zece zile la dispoziție pentru a mai da o sută de mii de euro.

În scurt timp, a fost anunțat că banii nu au fost transmiși în totalitate.

La începutul săptămânii trecute, Sergiu Stici ar fi încercat să discute cu Andrei Cociorvă, dat acesta ar fi răspuns cu amenințări...

După ce Cociorvă a fost reținut, Sergiu Stici spune că din nou a fost sunat și i s-au cerut bani, iar cei care l-au sunat i-au propus o întrevedere. La locul întâlnirii a venit un grup numeros...

Noi am intrat în posesia ordonanței de punere sub învinuire, iar în conținutul acesteia apare, pe lângă prenumele ”Andrei” și un altul - ”Dorin”. Reprezentanții Procuraturii Generale ne-au spus că Dorin Damir nu are niciun statut procesual. Precizăm că Dorin Damir este președintele Federației de lupte FEA. De asemenea, am cerut o explicație a acestui incident. Ni s-a spus că de caz se ocupă Inspectoratul General al Poliției. Purtătorul de cuvânt al IGP, Mariana Bețivu, ne-a confirmat doar că incidentul de la Orhei a fost înregistrat și că este în proces de examinare. L-am sunat pe Dorin Damir pentru a afla mai multe, dar el ne-a spus că poziția sa este publicată pe facebook.

DORIN DAMIR, președintele Federației FEA: "Cu Andrei Cociorvă suntem pur și simplu cunoscuți și doar atât. Pe persoana, de către care sunt învinuit, Serghei Stici, nu o cunosc și prima dată am auzit de aceasta în urma acestui video. Nu înțeleg de ce ar fi îndreptat degetul spre persoana mea, poate s-a gândit că așa va atrage mai multă atenție asupra problemei lui. Este o aberație de crezut că sportivii l-ar fi atacat în plină zi, în centrul unui oraș din Republica Moldova." sursa: facebook

....a scris Damir. Am încercat să vorbim cu primarul din Brăviceni, care a fost plasat vineri în arest la domiciliu, doar că la telefon acesta nu răspunde. Precizăm că Andrei Cociorvă este bănuit de trafic de influență. Procesul penal a fost pornit în baza denunțului depus de o persoană care reclama acțiunile abuzive ale bănuitului, comise în anul 2018, perioadă în care încă nu deținea această funcție. Potrivit procurorilor, în intervalul aprilie – iulie 2018, acesta ar fi primit, în total 125 de mii de euro de la o persoană care era cercetată pentru o serie de infracțiuni grave și excepțional de grave. Cociorvă riscă până la șapte ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie