PLDM acuză guvernarea de teroare

Partidul Democrat îi terorizează pe primarii neloiali, aceștia fiind puși în situația să demisioneze. Asta afirmă reprezentanții Partidului Liberal Democrat, potrivit cărora, puterea face presiuni asupra unor aleși locali să treacă la PD, fiind ademeniți cu bani sau intimidați cu dosare penale. În replică, vicepreședintele PD Andrian Candu afirmă că dacă asemenea informații se adeveresc, vinovații trebuie să răspundă conform legii.

Într-o conferință de presă, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a adus drept exemplu dosarele penale deschise pe numele unor aleși locali, cel mai recent fiind al primăriței Nicoleta Malai din satul Ghelăuza, raionul Strășeni. Ea ar fi fost chemată la sediul PD, unde i s-ar fi propus să adere la această formațiune, iar întrucât a refuzat oferta, în aceeași lună s-a pomenit cu ofițerii CNA în primărie. Acum, femeia este cercetată pentru abuz de serviciu și corupere pasivă.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PLDM, Ion Terguță, a făcut referire la cererile de părăsire a formațiunii, depuse de către unii primari.

Terguță a precizat că o situație similară este în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi, unde primarul este pe cale să plece din PLDM din aceleași motive. Și primarul din Leușeni, raionul Hâncești, ar fi fost presat de Partidul Democrat să-și depună mandatul, și în acest sat în luna mai se organizează alegeri. Terguță s-a referit și la cazul bisericii din satul Dereneu, raionul Călărași.

În acest context, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, cheamă toți primarii care se confruntă cu astfel de probleme să nu ascundă cazurile de intimidare.

Vicepreședintele PD și șeful legislativului, Andrian Candu, i-a îndemnat pe cei care se simt persecutați să se adreseze instituțiilor de drept.

Opinia ta contează. Comentează!