Străinii ar intensifica violența în SUA
Externe 5 iunie 2020, 19:21 | 863

Procurorul general al Statelor Unite William Barr a afirmat joi că "agenţi străini" încearcă să "exacerbeze violenţa" în manifestaţiile organizate după moartea lui George Floyd. „Va veni curând ziua, în care se va face justiție”, a promis William Barr, într-o conferinţă de presă. În același timp, el a condamnat circumstanţele morţii lui George Floyd şi a recunoscut dreptul manifestanţilor paşnici de a se întruni.

Manifestaţii împotriva brutalităţii poliţiei şi rasismului sunt organizate pe întreg teritoriul Statelor Unite după moartea unui afro-american, ucis de un poliţist alb, la 25 mai, la Minneapolis. Între 70 și 75 de persoane au fost acuzate de infracțiuni precum agresiune, spargere și pătrundere, distrugere de proprietate și ale violări ale drepturilor civile.

La sfârşitul săptămânii trecute, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Robert O'Brien, a desemnat China, Iranul şi, într-o măsură mai mică, Rusia, dar şi Zimbabwe printre "adversarii străini" care intenţionează să se folosească de această "criză pentru a semăna discordie". „Va veni curând ziua în care se va face justiție”, a promis William Barr. 

Opinia ta contează. Comentează!