Jurnalul Săptămânii, 26 August

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În toate sectoarele Chișinăului au apărut tarabe pline cu rechizite școlare. În vânzare sunt de toate - de la caiete și creioane, la haine și încălțăminte. Surpriza apare atunci, când înțelegi că sunt mai mulți comercianți decât cumpărători. Care este lista cu necesitățile pentru școală, a aflat echipa noastră de filmare.

Mai mulți părinți, ai căror elevi își fac studiile în clasele liceale din satele Văsieni și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, au protestat astăzi la Guvern. Aceștia i-au cerut ministrului Educației și Culturii să nu permită închiderea claselor liceale din cele două localități. Dan Perciun spune că această decizie este condiționată de faptul că sunt puțini elevi în clasele în care învățau până acum.

Peste 50 de angajați ai companiei ”Moldaeroservice” și-au primit ultimul salariu în octombrie 2020. Unii au plecat în disperare, iar cei rămași muncesc degeaba. Toate încercările acestora de a sensibiliza administrația au eșuat. În septembrie trecut, întreprinderea a ajuns în procedură de insolvabilitate, din cauza datoriilor față de angajați și bugetul de stat. Cifra totală a trecut de zece milioane de lei. Cei de la Agenția Proprietății Publice declară că toată responsabilitatea revine administratorului de insolvabilitate, dar acesta nu ne-a răspuns la apel.

Opinia ta contează. Comentează!