Gheorghe Begu riscă patru ani și opt luni de închisoare și o plată de 6,2 milioane de lei în favoarea Marcelei Paladi
Justiţie 3 aprilie 2023, 18:12 | 864

Gheorghe Begu, șoferul care se face vinovat de accidentul de pe viaduct, riscă patru ani și opt luni de închisoare și o plată de 6,2 milioane de lei în favoarea Marcelei Paladi, victimă a accidentului. Procurorii mai cer ca lui Begu să îi fie retras dreptul de a mai conduce mijloace de transport. Avocatul lui Begu zice că solicitarea procurorilor e prea dură. Sentința urmează a fi anunțată pe 3 mai.

VEACESLAV BALAN, procuror: "S-a solicitat o pedeapsă în formă de patru ani și opt luni, adică, mai puțin cu o treime de la pedeapsa maximă stabilită de lege, de șapte ani de închisoare. Admiterea acțiunilor civile și încasarea prejudiciului care a fost formulat, înaintată de partea vătămată."

Avocatul Silviu Burlacu susține că pedeapsa cerută de procurori pentru clientul său este ”prea dură”. Avocatul a prezentat în ședința de luni mai multe fotografii și screnshot-uri, care ar demonstra că Gheorghe Begu a încercat repetat să ia legătura cu familia părții vătămate. Cât despre prejudiciul material, de 6,2 milioane de lei, pe care trebuie să-l achite Gheorghe Begu, avocatul a declarat că acesta nu are așa bani, dar se va conforma deciziei instanței.

SILVIU BURLACU, avocatul inculpatului: "Eu consider că este o solicitare prea exagerată, noi am pledat pentru o pedeapsa non-privativă de libertate. Din câte cunosc, clientul meu nu dispune de această sumă, dar ultimul și-a expus disponibilitatea de a o ajuta la maxim."

Tatăl Marcelei Paladi speră că instanța va lua o decizie corectă.

ION PALADI, tatăl victimei: "Acum s-a întors cu fața la Marcela și și-a cerut scuze. Nu-l credem, dar totuși, noi așteptăm dreptate. El spune că la pușcărie acolo e rău, e greu, dar cui îi este bine acum? Marcelei? Că a pierdut lucrul, a pierdut tot. Ei îi este mai bine? Dacă luăm așa, pur și simplu omenește, m-aș duce și aș sta în pușcărie dar să-i vad picioarele, ca un tată ori i-aș da picioarele mele."

”Este lege, să răspundă în baza legii”, a declarat victima accidentului de pe viaduct.

MARCELA PALADI, partea vătămată: "Data trecută și-a cerut iertare, acum a făcut-o pe victima, că va sta închis, condițiile de acolo îi vor lăsa sechestre psiho-emoționale, dar eu rămân pe viață. Dumnealui s-a plâns că a rămas fără job, dar eu am rămas fără job, fără familie, fără nimic. Așteptăm să se facă dreptate, lăsăm în mâinile lor."

Gheorghe Begu a refuzat și de această dată să facă declarații pentru presă.

Accidentul de pe viaduct s-a produs în noaptea de 5 spre 6 februarie curent. Marcela Paladi era pasager într-o mașină implicată într-un alt accident rutier. Tânăra intenționa să pună triunghiul reflectorizant, când a fost lovită în plin de o mașină. În acea noapte, medicii i-au amputat picioarele. Marcela Paladi a fost internată trei săptămâni la Institutul de Medicină Urgentă. Acum continuă recuperarea acasă.

Gheorghe Begu urmează să-și afle sentința pe 3 mai.

Opinia ta contează. Comentează!