Jurnalul Săptămânii, 16 Octombrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

La Edineț e calvar. Niciun pat liber și medici, care luptă din răsputeri să scape de virusul ucigaș. Bolnavii, tineri și bătrâni, se sufocă. Pacienții sunt plasați pe coridoare. Unii mai norocoși sunt așezați pe scaun. Cei mai mulți ajung aici aproape inconștienți.

Iar o profesoară din Chișinău este în mare încurcătură. A cheltuit peste 3000 de lei pentru șase teste la Covid-19, care au dat rezultate diferite. Două au ieșit pozitive, iar patru - negative. Femeia nu are simptome specifice noului coronavirus și nu știe ce să facă. Până se vor clarifica lucrurile, stă acasă, în concediu de boală.

În aceste vremuri deloc ușoare, când bătrânii sunt nevoiți să caute prin buzunare ultimii bănuți pentru a-și lua ceva de mâncare, o femeie din Florești face istorie. Ea se bucură de stima a zeci de oameni năpăstuiți, care primesc un prânz de două ori pe săptămână, marți și vineri.// Cristina Spânu a simțit nevoia de a-i ajuta pe cei nevoiași în primăvara lui 2020, când s-a declanșat pandemia. Bunătatea se face la o cantină din Domulgeni, unde mâncarea e o adevărată mană cerească.

Opinia ta contează. Comentează!