Jurnalul Săptămânii, 14 Noiembrie

Prezentat de Adrian Prodan

În loc să scăpăm de infecție, asistăm la noi recorduri negative. Iar, la aproape un an de la declanșarea epidemiei, medicii încă așteaptă să fie apreciați pe măsură. Mai mulți angajați din sistemul medical se arată nemulțumiți de faptul că sunt testați doar după ce sunt trimiși pentru prelevare de către medicii de familie. Sindicatul “Sănătatea” consideră că lucrătorii medicali trebuie să aibă prioritate la testare.

Pacienții au acum posibilitatea să beneficieze de teste rapide antigen. Testele noi, pentru depistarea COVID-19, folosite în mai multe state ale lumii, au ajuns și în Republica Moldova. O companie locală a importat un lot de teste rapide antigen produse de americani și le-a distribuit clinicilor din localități. Deocamdată, doar o instituție oferă servicii de testare în baza lor, beneficiarii fiind nevoiți să scoată din buzunare câte 650 de lei per test. Autoritățile publice din sănătate încă lucrează la caietul de sarcini, pentru procurarea testelor noi, care ar urma să fie puse la dispoziție cetățenilor gratuit.

O țeavă de aerisire a servit motiv de dispută între un agent economic și locatarii din vecinătate. Aceștia se plâng pe mirosurile deranjante și gazele eliminate printr-o țeavă de aerisire ce provine de la o plăcintărie. Deși, până acum, autoritățile responsabile au fost sesizate în repetate rânduri de către locatari, problema rămâne nesoluționată.

Opinia ta contează. Comentează!