Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a fost eliberat din arest
Justiţie 21 ianuarie 2021, 15:14 | 1264

Viorel Morari a fost eliberat la doar o zi după ce a fost plasat în arest preventiv. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis ieri să respingă demersul procurorului privind plasarea în arest a șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție. Decizia va fi contestată, anunță Procuratura Generală.

Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a precizat că afirmă că instituția va contesta încheierea judecătorilor la Curtea de Apel Chișinău. Potrivit sursei citate, urmărirea penală este în derulare, iar procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor, care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate, cu tragerea la răspundere a celor care au fabricat și gestionat dosare la comandă.

Precizăm că Viorel Morari a fost reținut marți, 19 ianuarie, într-un dosar penal, fiind bănuit de exces de putere. Lui Morari i-a fost prezentată și ordonanţa privind statutul de bănuit, apoi şi ordonanţa de punere sub învinuire. Într-un comunicat al Procuraturii Generale se arată că Viorel Morari este bănuit de persecutarea, reținerea, arestarea, deposedarea de avere și tragerea ilegală la răspundere, într-un dosar la comandă, a fraților Igor și Adrian Borș, co-proprietarii unei rețele de benzinării, reabilitați recent în drepturi. Printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează, potrivit procuraturii, și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră. În 2018, acesta era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI, care a fost deja pus oficial sub învinuire pentru exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Opinia ta contează. Comentează!