Jurnalul Săptămânii, 3 Aprilie

Prezentat de Adrian Prodan

În timp ce oamenii de rând sunt ținuți în case, unele persoane cu funcții sus-puse profită de postul lor și se imunizează fără rând. Și nu cu orice, dar cu vaccinul Pfizer, destinat medicilor din prima linie de luptă anti-COVID. Cele mai multe semnale au venit de la Edineț, unde au fost repartizate puțin peste 200 de doze de vaccin. O echipă Jurnal TV a mers la fața locului să verifice informațiile. Pe lângă faptul că la Edineț vaccinurile au fost utilizate pentru imunizarea funcționarilor din Consiliul raional, a unor primari și administratori de restaurant, echipa noastră a constatat că în listele întocmite pentru vaccinare se regăsesc și persoane...decedate. Cazul a ajuns în vizorul Ministerului Sănătății, care a pornit o anchetă.

Legea-i lege, dar nu pentru toți. În timp ce numărul de decese și infectări crește zilnic din cauza noului coronavirus, primarul de Telenești, Vadim Lelic, a sfidat decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și a organizat o petrecere cu mult fast de ziua soției sale, Natalia Lelic. Printre invitați s-au numărat funcționari publici, dar și angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești.

Și la Cantemir funcționarii publici s-au imunizat abuziv. Jurnaliștii noștri au recepționat zeci de mesaje în care sunt denunțate încălcări. O echipă Jurnal TV a mers la Cantemir, după ce angajații Primăriei, inclusiv primarul, s-au lăudat pe rețelele de socializare că s-au vaccinat cu Pfizer. Asta deși nu făceau parte din categoria persoanelor ce urmează a fi vaccinate la etapa întâi.

Opinia ta contează. Comentează!