Calculatorul, telefonul și două carduri de memorie au fost sechestrate din biroul procurorului suspendat Stoianoglo
Justiţie 12 octombrie 2021, 20:23 | 837

Mutări noi din partea avocaților și procurorului de caz în ceea ce privește suspendarea din funcție și plasarea în arest la domiciliu a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. În timp ce avocații cer Procuraturii Anticorupție clasarea cauzei penale pornite împotriva lui Stoianoglo, procurorul de caz a contestat încheierea judecătorului prin care acesta a fost pus în arest la domiciliu și cere să fie transferat în izolator.

VICTOR MUNTEANU, avocat: "Cei din domeniul justiției înțeleg foarte bine cum se pornește o cauză penală, practic am cronometrat, în decurs de două ore a avut loc acest fapt, minus timpul pentru deplasare. Înaintarea unor învinuiri absolut absurde bazate pe informații din presă, de fapt asta este o infracțiune, noi asistăm la o infracțiune."

Totuși, Alexandr Stoianoglo ar putea reveni după gratii, deoarece procurorul de caz, Victor Furtună, a contestat încheierea judecătorului prin care a fost pus în arest la domiciliu. Furtună a explicat că, în virtutea funcției, Stoianoglo „cunoaște toate subtilitățile tactice și de procedură, inclusiv acțiunile de urmărire penală care necesită a fi întreprinse pe astfel de cazuri, inclusiv audieri ale martorilor, ridicări de obiecte, alte procedee probatorii, având posibilitatea de a influența participanții și să pericliteze probele”.

VICTOR FURTUNĂ, procuror: "În primul rând ca dovadă că probe au fost prezentate este încheierea instanței, care a admis parțial demersul meu. Să nu fi prezentat eu probe, instanța avea să respingă ca nefondat. Evident că este poziția lor de apărare, în ce privește scopul...este stabilirea adevărului și în ce privește termenul au fost întocmite patru acte, lucrăm în format electronic, sunt în ziua de astăzi scanere și așa mai departe."

Alexandr Stoianoglo nu are voie să părăsească domiciliul. El poate discuta doar cu avocații săi și cu medicii în caz de necesitate. El este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și de declarații mincinoase date în fața unei autorități de drept.

Opinia ta contează. Comentează!