Apărătorii lui Șor sunt nemulțumiți că sunt obligați să participe la ședințe de judecată pe timp de pandemie
Justiţie 14 aprilie 2021, 15:16 | 765

Avocații lui Ilan Șor, condamnat de prima instanță pentru spălare de bani, au chemat astăzi poliția la Curtea de Apel Cahul. Ei sunt nemulțumiți că sunt obligați să participe la ședințe de judecată pe timp de pandemie și acuză că instanța nu respectă normele sanitare. Solicitați pentru un comentariu, oamenii legii de la Cahul au declarat că vor reveni mai târziu cu detalii.

AURELIU COLENCO, avocat: "Noi solicităm organelor de poliție să intervină în acest lucru pentru a fi sancționate persoanele vinovate pentru faptul că nu sunt executate deciziile comisiei excepționale, care prevede că orice întâlnire nu poate durta mai mult de 60 de minute, noi suntem impuși să stăm în sălile de ședință mai mult de două ore."

Apărarea a cerut recuzarea unui judecător, dar cererea le-a fost respinsă. Avocații lui Ilan Șor susțin că solicitarea lor a fost transmisă unui anumit judecător și nu a fost împărțită aleatoriu. Ilan Șor a fost condamnat pentru spălare de bani, dar și cauzare de daune materiale în proporții deosebit de mari prin înșelăciune sau abuz de încredere în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. În prima instanță, i s-au dat 7,5 ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. Șor se află însă și acum în libertate, deoarece pedeapsa ar urma să fie executată odată cu adoptarea unei sentințe definitive. Ilan Șor a părăsit Republica Moldova în august 2019.

Opinia ta contează. Comentează!