CSP a acceptat astăzi candidaturile lui Eduard Bulat și Marcel Dumitraș în calitate de procurori generali-adjuncți
Justiţie 21 octombrie 2021, 19:53 | 1222

Consiliul Superior al Procurorilor i-a aprobat astăzi pe Eduard Bulat și Marcel Dumitraș drept candidați pentru funcția de procuror general-adjunct interimar. Ambii au fost propuși de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

În 2019, Eduard Bulat a mai fost adjunct al procurorului general, fiind numit tot de către Dumitru Robu, care a deținut și în acea perioadă aceiași funcție, pe care o are acum. Bulat activează în sistem din 1994. Și-a început cariera la Criuleni, iar în 1997 a fost transferat la Chișinău. A participat la concursul pentru funcția de procuror general, în anul 2019. Ulterior, a cerut în instanță anularea hotărârii Comisiei pentru preselecția candidaților pentru funcția de procuror general din 29 octombrie 2019, prin care Alexandr Stoianoglo a fost desemnat procuror general și obligarea instituirii unei noi comisii de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general. Potrivit declarației de avere, pentru anul 2020 Eduard Bulat a indicat un salariu anual de 320 de mii 519 lei de la Procuratura Generală.

Marcel Dimitraș a fost numit în funcția de procuror pe 27 septembrie 2010. A fost șef al secției judiciar-civile și contecios administrativ în cadrul Direcției judiciare a Procuraturii Generale. Pe 1 august 2016 a fost numit în funcția de procuror, șef-interimar al Secției reprezentare în procedurile non-penale și implementare CEDO în cadrul Procuraturii Generale. Potrivit declarației de avere, pentru anul 2020 Marcel Dimitraș a declarat un salariu anual de 380 de mii 982 de lei de la Procuratura Generală, ceea ce constituie 31 de mii 748 de lei, lunar.

Opinia ta contează. Comentează!