Ivan Diacov a fost citat pentru a fi recunoscut bănuit într-un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu
Justiţie 14 februarie 2022, 17:44 | 1194

Fostul șef al Procuraturii Municipale, Ivan Diacov, a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat și recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar penal vizând excesul de putere. Diacov spune este un atac organizat de procurorul general interimar, pentru că a criticat acțiunile procurorilor din ultima perioada. Reprezentanții procuraturii generale au negat acuzațiile.

Procurorul responsabil pentru comunicare al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, ne-a spus că este vorba de o cauză penală pornită în iunie 2021, iar mâine ex-procurorul capitalei este așteptat la audieri.

MARIANA CHERPEC, procuror din cadrul Procuraturii Generale: "Confirmăm faptul citării dlui Diacov la Procuratura Generală pentru data de 15.02.2022, pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale pornite în iunie 2021 pe faptul depășirii atribuțiilor de serviciu, de către persoane cu funcție de demnitate publică, aferent efectuării acțiunilor penale în cadrul unei cauze penale pornite de Procuratura municipiului Chișinău în privința unei persoane fizice, care a fost învinuită de escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari, care la moment a fost achitată de prima instanță, din lipsa faptului infracțiunii."

La rândul său, Ivan Diacov neagă că ar fi comis vreo infracțiune și spune că procurorii nu au motive pentru a-l recunoaște în calitate de bănuit.

IVAN DIACOV, fost șef al Procuraturii municipiului Chișinău: "Eu când vorbesc despre ce fac acești procurori în ziua de azi parcă sunt într-un somn cu drăcovenii din coșmaruri. Eu nu mi-am permis niciodată să-mi bat joc de cineva, să încalc drepturile omului și alte chestii. Am să văd mâine care este chestia. Eu am mai multe presupuneri, dar cred că ei vor să-mi închidă gura."

Ivan Diacov urmează a fi audiat după ce acum zece ani a semnat o ordonanță de pornire a urmăririi penale pe numele unei persoane, care s-a dovedit a fi nevinovată. Diacov spune că nu vede nimic penal în acest caz.

IVAN DIACOV, fost șef al Procuraturii municipiului Chișinău: "Lucrau pe dosare peste 40 de lucrători operativi, iar eu la rândul meu, trebuia să verific toate dosarele timp de o oră. Adică, trebuia să fac același lucru pe care ei îl făceau timp de o zi, nonsens. De asta veneau mulți și ziceau: Ivan Gheorghevici, aici tot normal și eu mă semnam. "

În timp ce Ivan Diacov spune că ceea ce i se întâmplă este un atac pornit împotriva sa de procurorul general interimar Dumitru Robu, Procuratura respinge aceste acuzații.

Opinia ta contează. Comentează!