Jurnalul Săptămânii, 3 Decembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Săptămâna asta am primit, din nou, vești proaste. Vom plăti încă mai mult pentru lumină. Mai exact, consumatorii casnici din centrul și sudul Republicii Moldova vor achita 5 lei și 91 bani pentru un kWh, cu un leu și 14 bani mai scump față de tariful actual. Cei din localitățile de nord vor plăti 5 lei și 60 bani pentru un kWh, cu 79 de bani mai mult.

Oamenii au nevoie de susținere, înțelegere și incluziune socială, când sunt supuși anumitor riscuri. În această ediție a Campaniei „Cunoaște ONG-ul tău” vă prezentăm câteva organizații, care au demonstrat că grijile și nevoile apar pe parcursul vieții, indiferent de vârstă, iar serviciile oferite de organizațiile societății civile pot schimba viața unor oameni. Urmează un reportaj semnat de Ana Neamțu.

Să-l cunoaștem acum pe Andrei Gherman din Zagarancea - un tânăr revenit din Rusia, unde a muncit o vreme și care și-a propus să pună bazele unei afaceri în satul de baștină. Zis și făcut. A deschis o secție de producere a uleiului presat la rece, fără contact cu metalul. La mica sa întreprindere de lângă casă, Andrei produce o gamă largă de uleiuri: ulei din semințe de susan, miez de nucă, dovleac, in, armurariu sau cânepă. La scurt timp, din prima afacere a pornit a doua. Despre ce este vorba, vedeți în continuare.

Opinia ta contează. Comentează!