Jurnalul Săptămânii, 12 Iunie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Importanța imunizării a fost transpusă pe foaie de un grup de copii din mai multe localități. Aceștia au realizat desene cu tematica: ”Vaccinurile ne apropie”. Cei mai creativi tineri s-au ales cu premii.

La nici 25 de ani împliniți, viitorul i-a fost spulberat din cauza unei boli crâncene. Viața nu mai este cum a fost, iar fiecare zi este o luptă cu o formă severă de cancer. Este povestea tristă, dar adevărată a lui Andrian Miron din satul Scoreni, raionul Strășeni, care are nevoie urgent de o operație peste hotare, prețul căreia depășește 70 de mii de dolari. Este singura soluție ce i-ar putea salva viața, pentru a-și putea vedea fetița mare, care acum are doar doi ani și jumătate.

Trei tineri originari din Franța și-au propus să adune 12 mii de EURO într-un tur al Europei pe motociclete, pentru a salva o viață. Îi cheamă Nicolas, Matthias și Bruno și o fac în numele asociației franceze Mecenat Chirurgie Cardiaque, care acum 25 de ani a ajutat mai mulți copii din Republica Moldova să beneficieze de intervenții chirurgicale complicate pe cord, la o clinică privată din Franța. Cei trei au ajuns la Chișinău, unde s-au întâlnit cu câțiva dintre beneficiarii proiectului.

Opinia ta contează. Comentează!