Cutremur puternic în peninsula Alaska; Seismul a fost evaluat la 8,2 grade pe Richter
Externe 29 iulie 2021, 20:21 | 1020

Un cutremur mare a lovit aseară peninsula Alaska. Seismul a avut o magnitudine de 8,2, iar oficialii locali subliniază că un seism atât de puternic nu a fost înregistrat din anul 1964. A fost emisă și o alertă de tsunami în regiune, iar lumea este evacuată, scrie presa de peste Ocean.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite ale Americii, cutremurul s-a produs la ora locală 22:15, la o adâncime de 35 de kilometri. S-a întâmplat la o distanţă de circa 91 de kilometri sud-est de oraşul Perryville, Alaska şi la aproximativ 800 de kilometri de Anchorage, cel mai mare oraş din Alaska. A fost urmat de şapte replici, două dintre acestea cu magnitudine de peste 6. Deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime sau pagube materiale.

Centrul Naţional de Avertizare pentru Tsunami a emis o alertă pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska şi zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

Poliția din orașul Kodiak, cel mai mare oraș din insula cu același nume, i-a sfătuit pe locuitori să se mute pe un teren înalt. Presa străină mai scrie că Agenţia Meteorologică niponă analizează riscul unui tsunami pentru Japonia, iar autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat că evaluează eventualele pericole pentru regiunile de coastă neozeelandeze.

Opinia ta contează. Comentează!