Jurnalul Săptămânii, 20 Februarie

Prezentat de Adrian Prodan

Deciziile luate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică i-a nemulțumit pe vânzători. Antreprenorii nu sunt de acord ca piețele comerciale să activeze doar trei zile din șapte.

Decizia privind impunerea unor noi restricții a ridicat un val de nemulțumire și printre proprietarii de localuri. Din cauza reducerii, de la 50 la 20, a numărului de persoane admise la evenimente, afacerile ar intra în zona de risc. Cei vizați sunt convinși că dacă statul nu va întreprinde nimic, industria ospitalității va da faliment.

Șoferii și pasagerii tot se înscriu în lista celor nemulțumiți de noile restricții impuse. Pasagerii sunt nevoiți să aștepte ore un microbuz sau troleibuz de linie cu scaune libere.Oamenii cred că noua regulă nu are sens, iar transportatorii afirmă că în aceste condiţii muncesc degeaba şi ameninţă cu proteste.

Medicii dau alarma! Tratamentul pacienților infectați cu COVID - 19, care se află în stare gravă, a devenit mult mai dificil! Specialiștii presupun că problemele sunt create ori de noile tulpini de coronavirus, care deocamdată nu au fost identificate în Republica Moldova, ori de faptul că persoanele infectate nu apelează imediat la medic. Astfel, boala evoluează mai rapid și durează mai mult.

Opinia ta contează. Comentează!