Jurnalul Săptămânii, 7 Mai

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Și jurnaliștii din Ucraina au acum o altă viață. Reporterii relatează zi și noapte despre invazia rusă, fără nicio zi liberă. Oamenii urmăresc reportajele sfâșietoare ale redacției Babel.ua, care activează... în buncărele Kievului. În aceste condiții, deloc obișnuite, jurnaliștii relatează despre evenimentele îngrozitoare din țara lor.

Sistemul medical se confruntă cu o problemă gravă - lipsa de personal. În spitale sunt vacante 700 de locuri pentru medici și aproape 900 - pentru asistenți, moașe și alți specialiști. În unele spitale sunt închise departamente întregi. Numărul angajaților s-a redus cu peste 2000 de persoane, în ultima perioadă, ne anunță Ministerul Sănătății.

Să crești pui, boboci sau rațe pe lângă casă este din ce în ce mai scump. O confirmă gospodarii care vin la Piața Avicolă din Chișinău să-și cumpere orătănii. Puii de două luni sunt mai scumpi, în acest an, cu aproximativ 10-15 lei. Pentru rațe și boboci prețurile au crescut, în medie, cu opt lei. Oamenii preferă rase bune de ouă și carne. Prețurile însă îi sperie, spun vânzătorii. Producătorii susțin că prețurile au crescut, deoarece totul s-a scumpit - curentul, gazul, cerealele.

Opinia ta contează. Comentează!