Locuitorii satului Delacău, Anenii Noi, sunt împotriva deschiderii unei noi cariere
Social 25 ianuarie 2020, 00:32 | 8791

Cel mai atractiv loc din satul Delacau, raionul Anenii Noi, cu sute de pomi saditi de localnici spre bucuria tuturor, risca sa fie transformat in santier. Un antreprenor a pus ochiul pe intreg terenul inverzit, unde s-ar afla mult nisip industrial. Revoltati, satenii au organizat un mars de protest, dar primarul le da asigurari ca in Delacau nu va fi nicio cariera de nisip.

Probleme au apărut în 2014, când la primărie a fost depusă o cerere de schimbare a statutului acestui teren, din pășune - în mină de extragere a minereului. Atunci, sătenii s-au opus, dar la începutul acestui an antreprenorul a venit cu un demers de parteneriat public-privat, care urmează să fie examinat în consiliul local Delacău. Indignați de acest fapt, sătenii au organizat astăzi un marș pașnic „Sădim păduri, NU săpăm cariere”.

Primarul satului Delacău spune că localnicii nu au fost informați corect și dă asigurări că o carieră aici nu va fi deschisă.

În apropierea satului Delacău mai este o carieră de nisip, deschisă de ani buni, dar materialul este pe sfârșit. Acest lucru ar fi principalul motiv pentru antreprenorul care intenționează să obțină acceptul autorităților locale. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie