Florin Piersic este în stare gravă
Social 8 mai 2024, 20:04 | 264

Medicii din Cluj spun că actorul Florin Piersic, de 88 de ani, suferă de o infecție generalizată în organism - septicemie. La Cluj, i-au fost scoase sondele de la inimă, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi.

Reprezentanții Institutului Inimii de la Cluj au explicat miercuri într-o conferință de presă traseul pacientului și, se pare, totul ar fi plecat de la o perfuzie, pe care actorul a făcut-o în cursul lunii aprilie. Din cauza perfuziei, Florin Piersic a ajuns la Spitalul Militar din Cluj, cu o infecție generalizată și pentru a-i stabiliza starea de sănătate, s-a tras concluzia că cele două proteze pe care acesta le are – cea de la genunchi și stimulatorul cardiac – trebuie scoase, pentru a nu-i pune viața în pericol.

La Cluj i-au fost scoase sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi.

HORIA ROȘIANU, medic cardiolog, Institutul Inimii de la Cluj: "Situația a fost a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge. Cu tratament antibiotic complex, dar care avea anume două particularități, și anume: două zone protetice, proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui."

Potrivit medicilor de la Cluj, în urma intervenției, starea de sănătate a actorului s-a ameliorat ușor.

Florin Piersic a fost dus marți seară de la Cluj la București, cu o aeronavă SMURD și a fost internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Actorul primește tratament specializat pentru infecție și urmează scoaterea protezei de la genunchi. Conducerea spitalului a transmis un mesaj prin care anunță că maestrul este în stare stabilă, dar evoluția stării sale rămâne incertă, din cauza vârstei și a altor probleme medicale cu care se confruntă, scrie Puterea.ro.

Opinia ta contează. Comentează!