Grecia a relaxat din aprilie regimul restricțiilor, dar cea mai așteptată este reluarea, pe 15 mai, a sezonului turistic
Externe 10 mai 2021, 20:08 | 1149

După ce a fost greu lovită de al treilea val al pandemiei, Grecia a relaxat din aprilie regimul restricțiilor, dar cea mai așteptată este reluarea, pe 15 mai, a sezonului turistic, care aduce în mod normal peste 20% din PIB-ul țării. Ministrul elen al Turismului a anunțat că vor putea călători în scop turistic, persoanele vaccinate, cele testate negativ la Covid 19 și cele imunizate prin boală. Totodată, turiștii vor fi testați aleatoriu la venirea în Grecia.

Grecia își redeschide stațiunile și astfel turiștii au liber la vacanțe, dar cei care se grăbesc să-și facă bagajele trebuie să îndeplinească anumite condiții: fie prezintă testul negativ la Covid 19, fie certificatul că sunt imunizați, a anunțat ministrul turismului din Grecia. Turiștii vor fi testați aleatoriu odată sosiți în țara elenă, iar cei care vor avea testul pozitiv la Covid 19 vor fi plasați imediat în carantină. Toate costurile în urma testelor suplimentare, dar și în cazul unei eventuale carantine și spitalizări, vor fi suportate de statul grec. Totodată, rămân valabile regulile generale de siguranță pentru a minimaliza riscul de infectare: obligația de a păstra distanța sau restricțiile pentru transportul cu autobuzele sau vapoarele. Toți turiștii vor fi obligați să poarte măști în locurile publice, de altfel vor fi aplicate aceleași sancțiuni ca și băștinașilor. Autoritățile elene au anunțat că au prioritizat vaccinarea lucrătorilor din turism și că vor relaxa treptat restricțiile anti-COVID, doar dacă situația pandemică din Grecia o va permite.

Opinia ta contează. Comentează!