Jurnalul Săptămânii, 18 Septembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Între timp, la două săptămâni de la începerea noului an școlar, dascălii nevaccinați sunt obligați să prezinte un test negativ la Covid. În sate situația este complicată. Pe lângă salariile mizere, care nu le permit învățătorilor să facă testele din cont propriu, mai este o problemă - profesorii nu au unde să facă testul, întrucât nu există laboratoare. Singura soluție ar fi să ajungă la Chișinău.

În alegeri ni s-a promis că vom avea un oraș smart, ceea ce înseamnă tehnologii, care ne fac viața mai ușoară. Până a vedea, însă, un oraș inteligent, asistăm la tot felul de neînțelegeri și intrigi între autoritățile locale și cele centrale. În această săptămână, bunăoară, între cele două tabere a izbucnit un adevărat război. Primarul Ion Ceban a acuzat puterea că ar pune la cale acțiuni de sabotaj împotriva municipalității. Vă întrebați cum? Potrivit lui Ceban, anumite instituții ar intenționa să arunce pastile în sistemul de canalizare al orașului ca să provoace miros de fecale. A reacționat rapid Serviciul de Informații și Securitate, care i-a sugerat lui Ion Ceban să nu ia în serios informații de la surse anonime.

La Chișinău e în plină desfășurare Reuniunea Teatrelor Naţionale. Evenimentul marchează împlinirea unui secol a Teatrului „Mihai Eminescu”. A devenit o tradiție în spațiul cultural românesc de a face abstracție de frontierele fizice și a oferi spectatorului bucuria de a aprecia montări recente ale gazdelor.

Opinia ta contează. Comentează!