Copil de 13 ani, victimă a neglijenței
Social 10 aprilie 2024, 19:47 | 15196

O femeie din Chișinău așteaptă, din octombrie, o decizie a experților, care i-ar permite să-și reabiliteze copilul, victimă a neglijenței. Incidentul a avut loc în urmă cu jumătate de an, la un centru comercial - un dulap a căzut brusc peste băiat, el fiind și acum în grija medicilor. Poliția spune că expertiză medico-legală este încă în desfășurare.

Pe 6 octombrie trecut, Rodica Sârbu și băiatul ei de 13 ani au intrat în magazinul de lângă casă, pentru a face cumpărături. Femeia mai avea o pungă cu produse și a lăsat-o la păstrare în dulapul special. La ieșire, femeia l-a rugat pe copil să aducă punga.

RODICA SÂRBU, mama victimei: "El a deschis dulapul, a luat punga. Eu auzind un scârțâit, când am întors capul dulapul deja de prăbușise peste copil. I-a fracturat piciorul. El a căzut pe spate. I-a protejat coloana faptul că avea rucsacul în spate, dar toată lovitura a fost în picior."

Băiatul a fost dus de urgență la spital. Medicii au constatat mai multe fracturi. Cea mai gravă este la picior. Copilul se află și acum la reabilitare.

RODICA SÂRBU, mama victimei: "A fost operat de urgență în seara aceea. A fost dus în reanimare pentru că avea contuzie la organele interne, cutia toracică. Trei zile el a stat în reanimare, după care l-au mutat în secția de traumatologie. Avem jumătate de an și abia acum i-au exclus bastoanele (costelele) și ne învățăm a merge ca copiii mici."

Administrația magazinului ar fi încercat să îi ofere o compensație, însă femeia ar fi respins-o.

RODICA SÂRBU, mama victimei: "Au negociat cu mine de parcă eu vindeam o mașină, un apartament. Ei au început de la 300 de mii, ca până la final ei au fost de acord să-mi dea 500 de mii."

Femeia nu înțelege de ce ancheta în acest caz bate pasul pe loc.

RODICA SÂRBU, mama victimei: "Eu consider că acest caz nu a ajuns până la superiori și ei între ei vor să ascundă ceva. Evident că aici este o greșeală. Dulapul nu trebuie să stea unde stă el. Eu întreb anchetatoarea: „De ce dumneavoastră permiteți ca dulapul să fie tot în locul cela?”. Ea spune: „Noi o să ne clarificăm și cu asta”. Când? Când o să mai cadă un copil sub el?"

Anchetatorii spun că așteaptă un al doilea raport de expertiză medico-legală, primul fiind contestat de către mama victimei.

PETRU MALAI, conducător urmărire penală, IP Centru: "Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală. La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală în vedea acumulării probatoriului. Este dispusă expertiza medico-legală. Așteptăm să parvină de la Centrul de medicină legală raportul de expertiză."

Rodica Sârbu a contestat prima expertiză, pentru că în raport era menționat că fiul ei a suferit leziuni de gravitate medie, în timp ce medicii i-au spus că leziunile sunt de gravitate severă. Ancheta continuă și noi vom reveni la acest subiect.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie