Jurnalul Săptămânii, 20 Mai

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Republica Moldova va iniția procedura de retragere din CSI. Obiectivele Comunității Statelor Independente precum cooperarea în toate domeniile, asigurarea drepturilor omului, soluționarea pașnică a litigiilor, nu mai sunt relevante în contextul actual, cred oficialii. „Asta nu mai poate fi numită o comunitate”, spune președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Prețul apartamentelor, în schimb, ar urma să crească. Astfel, cetățenii care intenționează să-și cumpere propriul colțișor ori să-și schimbe vechiul apartament cu unul nou ar trebui să se grăbească. Cel puțin asta cred analiștii economici. Potrivit prognozelor, locuințele din blocurile noi se vor scumpi în continuare. Casele vechi ar urma să se devalorizeze în timp.

Satul Bulboaca se schimbă rapid. În prima zi a verii, localitatea va găzdui un eveniment crucial și toată lumea are treabă. A fost reparată o bună parte a drumului principal, marcajele sunt nou-nouțe, peste tot au apărut drapelele Uniunii Europene... // Agitație este și la vinăria din localitate, unde se vor întâlni 50 de șefi de stat și guvern din toată Europa. Colega mea Iulia Sarivan a mers la fața locului și a aflat mai multe, inclusiv gama de vinuri, pe care le vor degusta oaspeții.

Opinia ta contează. Comentează!