Image-Description
Blocul ACUM îndeamnă cetățenii să iasă astăzi la PROTEST: „Condamnarea lui Petic și Cebotari - sfârșitul democrației în RM”
Politic 21 martie 2019, 11:00 | 1996

Blocul ACUM Platforma DA și PAS îndeamnă cetățenii să iasă astăzi, la protest în fața Parlamentului, începând cu ora 11.30.

„Condamnarea la ani grei de pușcărie în baza unor dosare fabricate a lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA, reprezintă sfârșitul justiției și democrației în Republica Moldova”, spun reprezentanții blocului ACUM.

„Este mesajul foarte clar al regimului Plahotniuc-Dodon către întreaga societate – jocurile de-a democrația s-au terminat, oricine se va opune puterii oligarhice va păți la fel. Folosirea gazelor lacrimogene împotriva susținătorilor deținutului politic Gheorghe Petic în fața Judecătoriei Orhei, în cele mai urâte tradiții ale unui regim dictatorial, este cea mai grăitoare dovadă în acest sens”, se spune într-o declarație a blocului ACUM.

Blocul ACUM și toți cetățenii liberi ai Republicii Moldova sunt în continuare alături de Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, se mai arată în declarație: „Aceste condamnări absurde ne motivează și mai mult să luptăm în continuare, să promovăm pachetul de legi pentru dezoligarhizarea țării și să scoatem instituțiile statului din captivitate”.

Totodată, blocul ACUM îndeamnă repetat „toți deputații cărora le pasă de această țară și de drepturile fundamentale ale omului și care nu doresc ca Republica Moldova să se transforme definitiv într-o dictatură să voteze chiar din primele ședințe ale Parlamentului pachetul de legi și acte legislative menite să înceapă demontarea sistemului oligarhic și edificarea statul de drept”

„Stimați deputați, aleși ai poporului! Astăzi au fost condamnați pe nedrept Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari! Mâine poate fi oricare dintre voi! Chemăm toți cetățenii la protest joi, la 11:30, în fața Parlamentului, ca să ne apărăm jusitiția”, se spune în apelul blocului ACUM.

Opinia ta contează. Comentează!