Image-Description
A patra zi de război: Ucraina rezistă în fața invaziei ruse în timp ce sosesc ajutoare occidentale
Internaţional 27 februarie 2022, 14:06 | 1975

Și în a patra zi de război Ucraina rezistă împotriva atacurilor rusești, care nu contenesc. În mai multe orașe luate cu asalt de ruși, ucrainenii au reușit să-și mențină poziția.

Noaptea trecută, bombardamentele și atacurile Rusiei în Ucraina au avut ca țintă zonele marilor orașe Kiev și Harkov. Un gazoduct a fost lovit de un atac în al doilea cel mai mare oraș - Harkov precum și un bloc de locuințe. O femeie a murit și sunt mai mulți răniți printre civili.

Multe dintre vehicule militare rusești au fost distruse de forțele ucrainene. În capitala Kiev, forțele armate ale Ucrainei spun că sunt în control. Un depozit petrolier de la sud de oraș a luat foc după ce a fost lovit de un atac.

Comunitatea internaţională sporeşte sancţiunile economice împotriva Rusiei, precum şi ajutorul militar acordat guvernului ucrainean.

Frica declanșării unui război mondial împiedică celelalte țări să întervină militar, în schimb tot mai multe state au anunțat ajutoare și echipamente militare.

Turcia a acceptat să interzică navelor rusești de luptă intrarea în Marea Neagră.

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat că a autorizat o asistență militară de 350 de milioane de dolari din partea SUA pentru Ucraina.

Franța a sărit și ea în ajutor. Zelenski anunța ieri că „armele sunt în drum spre noi”. Olanda va furniza 200 de rachete Stinger Ucrainei, au anunțat pe Twitter jurnaliștii din țară.

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis l-a sunat sâmbătă pe președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskiy, spunând că Grecia a favorizat cele mai dure sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei după atacul acesteia și este gata să ofere asistență. Ministerul grec al Sănătăţii trimite medicamente şi materiale medicale în Ucraina, a anunţat biroul lui Mitsotakis.

Belgia a acceptat și ea cererea Ucrainei de a trimite echipament militar de protecție, 3.800 de tone de combustibil și 2.000 de mitraliere către armata ucraineană.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a organizat o conferință a țărilor care vor să furnizeze ajutor militar, care a avut loc virtual. Aproximativ 25 de națiuni au fost reprezentate și toate au spus că vor să contribuie, unele spunând pentru prima dată că sprijinul lor va include asistență letală.

Opinia ta contează. Comentează!