Ajutor medicului ce oferă speranțe - Jurnalul Săptămânii, 6 Februarie
Jurnalul Săptămînii 6 februarie 2021, 21:11

A contribuit la salvarea a mii de vieți, iar acum ea are nevoie de ajutor. Este vorba de Lilia Fiodorova, care lucrează de mai bine de 32 de ani medic psihiatru-narcolog. A fost diagnosticată cu o formă rară de cancer, care nu poate fi tratată în Republica Moldova. Salvarea ei este transferul la un spital din Germania, doar că tratamentul este prea costisitor pentru un medic. Lilia Fiodorova are nevoie de 48 de mii de euro.

Și-a aflat diagnosticul în primăvara anului trecut, la începutul pandemiei. În timp ce Dispensarul Republican de Narcologie, unde lucrează, și-a sistat temporar activitatea, Lilia Fiodorova nu și-a putut abandona pacienții.

Așa că a lucrat o perioadă singură la dispensar. La scurt timp, a început să se simtă rău. Creadea ca e din cauza surmenajului. Urmare a unui control de rutină, a primit „verdictul”. Cancer! Cu greu a povestit familiei și colegilor despre dignosticul său.

Lilia Fiodorova a identificat un spital din Germania unde a început deja tratamentul.

Următoarea procedură este planificată pentru luna martie, iar până în august trebuie să le facă pe toate. Pentru aceasta, Lilia Fiodorova are nevoie de 48 de mii de euro. Ca să o ajute, s-au mobilizat colegii de serviciu.

Într-adevăr, Lilia Fedorova este alături de pacienții ei chiar și în aceste condiții. De ajutorul ei beneficiază și Dumitru Paniș în vârstă de 46 de ani. El a fost dependent de droguri mai bine de 12 ani.

Colegii ei au creat, pentru donații, un grup pe Facebook: „Save Doctor Fiodorova”.

Cei care doresc să o ajute pe Lilia Fiodorova pot suna la numărul de telefon: 069331848.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE