Jurnalul Săptămânii, 8 Mai

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Unii cu de toate, alții abia de-și duc zilele. Este realitatea zilelor noastre. Mai grav este că, cei de la putere își permit să selecteze cui să-i fie bine, în funcție de culoare politică. Cel puțin asta zic oamenii din comuna Tochile-Răducani, raionul Leova. Localnicii se plâng că primarul ar alege cum vrea gospodăriile care sunt conectate la apeduct. Principiul este simplu: cei care nu l-au votat, nu vor fi asigurați cu apă. Până la soluționarea problemei, oamenii din mahala aduc apă cu căruța de la izvoare. Primarul Marin Ciobanu neagă acuzațiile și spune că de vină ar fi „niște chestii tehnice”.

Și în timp ce oamenii de la sate nu au apă, alții se îmbogățesc în fiecare an tot mai mult. Noi am analizat declarațiile de avere pentru 2020, depuse la Autoritatea Națională de Integritate de către miniștrii demisionari. Haideți să vedem cu ce averi pleacă acești funcționari.

Modul în care sunt cheltuiți banii publici ridică deseori semne de întrebare. După ce anul trecut au fost băgate 2,3 milioane de lei pentru reparația capitală a Complexului Memorial „Eternitate”, monumentul este din nou cârpit. Muncitorii ne-au spus că este nevoie de o altă reabilitare, pentru că „problema nu este la suprafața monumentului, ci în interior”.

Opinia ta contează. Comentează!