Interceptările în care apar Furculiță și Voicu au avut loc în cadrul unui dosar penal deschis în 2017
Justiţie 10 noiembrie 2020, 15:42 | 2460

Interceptările telefonice în care apar deputatul socialist Corneliu Furculiță și actualul ministru de Interne, Pavel Voicu, despre care am relatat ieri, au avut loc în cadrul unui dosar penal deschis în decembrie 2017 pe numele lui Sergiu Gorea, nepotul deputatului Furculiță, care a fost prins beat la volan. În sentința de judecată se arată că dosarul penal al lui Sergiu Gorea a fost finalizat la 20 aprilie 2018, acesta alegându-se cu o amendă de peste 31 de mii de lei, fără a-i fi retras carnetul de conducere.

„Ziarul de Gardă” citează din sentința de judecată, conform căreia, în dimineața zilei de 25 decembrie 2017, în timp ce se deplasa la volanul automobilului Opel Corsa, Sergiu Gorea, a fost oprit la intersecția străzilor Calea Ieșilor cu șoseaua Balcani. Verificările au demonstrat o concentrație a vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,26 mg/l, iar în sânge, de 0,53 mg/l, ceea ce înseamnă „stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”. În acea perioadă, Pavel Voicu, care încerca să-l ajute pe nepotul lui Furculiță să scape de probleme, nu era ministru de Interne, ci consilier al președintelui Dodon pentru misiuni speciale. În reacția publicată ieri pe Facebook, în legătură cu interceptările apărute în spațiul public, Pavel Voicu spune că „nu am fost implicat în acțiuni ilegale și nu am făcut abuz de funcția deținută în perioada activității de ministru” . Voicu nu a spus însă nimic despre implicarea sa în rezolvarea problemelor penale ale nepotului deputatului Furculiță atunci când era consilier prezidențial cu misiuni speciale. În cele din urmă, Sergiu Gorea a fost pedepsit cu o amendă în valoare de 31,5 mii de lei, care se înjumătățea dacă era achitată în 72 de ore de la intrarea sentinței în vigoare. Tânărul a fost scutit de peseapsa complementară - privarea dreptului de a conduce unități de transport. În cadrul examinării dosarului, nepotul deputatului Furculiță și-a recunoscut vina, „căindu-se sincer pentru cele întâmplate”. El i-a spus judecătoarei care a examinat cazul că se pornise „la sud”, așa cum menționa și în interceptări, și că băuse, în ajun, „aproximativ 2 litri de bere”. Ieri, jurnaliștii de la NordNews au publicat mai multe interceptări telefonice din care rezultă că Furculiță ar fi făcut uz de autoritatea sa politică, pentru a-l scăpa de dosar penal pe nepotul său prins de poliție în stare de ebrietate la volan. Dintr-o altă înregistrare, reiese că în soluționarea acestui caz s-ar fi implicat și Pavel Voicu.

Ieri, ministrul Voicu a scris pe Facebook că materialele apărute în presă sunt false și că s-ar urmări „inducerea în eroare a opiniei publice”. Iar Corneliu Furculiță a postat astăzi un mesaj în care spune că „a devenit ținta multor atacuri calomnioase și subiect al fake news-urilor de tot felul”.

CORNELIU FURCULIȚĂ, deputat PSRM: "Regret că sunt implicați în aceste falsuri regizate și membri ai familiei mele. Despre falsul lansat ieri, pe care astăzi, parțial, Ziarul de Gardă l-a demascat, las instituțiile de drept să-și facă meseria. Iar instituțiilor media, care l-au anunțat și l-au promovat din interes politic și electoral, le urez să fie mai creative în producerea de fake-news-uri la comandă."

sursa: facebook

Procuratura s-a autosesizat în legătură cu acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!