Ala Nemerenco a spus, în ședința miercuri, 2 octombrie, a Guvernului, că că rezultatele analizelor medicale arată că femeia de 34 de ani avea o concentrație de 2.15 mg/l de alcool în sânge. Pe de altă parte, Secretarul de stat de la Ministerul de Interne, Ianuș Erhan spune că datele Centrului de Medicină Legală contestat un nivel de 1,87 mg/l.

Nemerenco a mai anunțat, că această femeie, internată în stare extrem de gravă, dă primele semne de dinamică pozitivă.

Ea a precizat că 25 de persoane au cerut ajutor medical în urma accidentului, în are automobilul Porche care a lovit un troleibuz, 9 dintre care sunt rămân în prezent spitalizate.

Una dintre victimele accidentului, care a suferit un traumatism al cutiei toracice, a fost miercuri supusă unei intervenții chirurgicale, a mai spus ministra Sănătății.

Amintim că luni, 30 octombrie, Svetlana Ungureanu, care conducea un Porche Cayenne, a lovit violent un troleibuz de pe ruta 21, poliția afirmând că aceasta avea o viteză de 130 km/oră. Șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, a menționat că femeia avea întocmite 43 de procese verbale pentru încălcări în trafic și a ispășit o pedeapsă în penitenciarul de la Rusca pentru un accident comis anterior.

Avocatul femeii a recunoscut că aceasta avea probleme cu alcoolul, însă neagă că aceasta ar fi beneficiat de protecția proprietarului unei rețele de piețe auto din Chișinău, pe nume Serghei Visan.