Primul subiect inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Securitate a vizat devalizarea sistemului bancar din Moldova şi investigarea fraudei bancare. În acest sens, Consiliul a luat trei decizii importante.

La şedinţa Consiliului s-a vorbit şi despre faptul că, în prezent, din țară sunt scoase sume de bani considerabile.

Astfel, Consiliul Suprem de Securitate a atenționat angajații instituțiilor care se ocupă de anchetă despre responsabilitatea personală în cazul distrugerii sau dispariției probelor ce țin de frauda bancară.

Consiliul Suprem de Securitate a calificat deciziile recente ale Curţii Constituţionale ca fiind arbitrare, contrare Constituţiei şi cu un caracter ce atentează asupra securităţii naţionale.

De partea cealaltă, vicepreşedintele PD Vladimir Cebotari a spus că decretul semnat de colegul său de partid, Pavel Filip, este unul perfect legal.

Cât despre declaraţiile preşedintelui Igor Dodon că ar avea loc un proces de scoatere a banilor din ţară şi de distrugere a probelor...

De la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate au lipsit procurorul general, Eduard Harunjen, şi guvernatorul Băncii Naţionale, Octavian Armaşu. Anterior, reprezentanții BNM spuneau că NU ar mai deține raportul Kroll 2, pentru că l-au trimis la Procuratura Anticorupție, iar ofițerul de presă al acestei instituții afirma că investigația nu poate fi făcută publică pentru a nu prejudicia mersul anchetei.