Raportul privind frauda bancară, votat
Politic 18 octombrie 2019, 00:23 | 1759

Parlamentul a votat astăzi raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Președintele comisiei Alexandru Slusari a declarat în plen că în perioada 7-27 noiembrie 2014 cele trei bănci fraudate încă mai dispuneau de bani, dar chiar și așa au acordat persoanelor juridice credite neperformante de 25,5 miliarde de lei. Deputații PD au părăsit sala de ședințe, iar raportul a generat replici acide din ambele tabere, ale puterii și opoziției.

Înainte de a fi prezentat raportul Comisiei de anchetă privind frauda bancară, deputații Partidului Democrat au anunțat că părăsesc ședința Parlamentului, pentru că ceea ce se întâmplă ar fi, în opinia lor, un spectacol.

Raportul Comisiei de anchetă a fost aprobat cu votul deputaților din Blocul ACUM și PSRM. În document se spune că Procuratura Generală urmează să intensifice colaborarea cu serviciile speciale din alte țări privind recuperarea banilor sustrași din cele trei bănci, în special cu FBI, și să prezinte Parlamentului, în termen de 30 de zile, un raport privind investigarea devalizării sistemului bancar. Totodată, se propune examinarea oportunității revizuirii legii, care a pus miliardul furat pe umerii cetățenilor. Nici Vladimir Plahotniuc, nici biroul de avocați, care îl reprezintă, n-a reacționat la acuzațiile lansate astăzi în Parlament. Nu au lansat o poziție oficială nici avocații lui Vladimir Filat. Anterior, unul dintre apărători lui Filat și-a exprimat speranța că dosarul clientului său va fi rejudecat corect de către alți magistrați. 

Opinia ta contează. Comentează!