Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins, în această dimineață, la primăria Trușeni
Justiţie 14 septembrie 2021, 18:59 | 1809

Primarul comunei Trușeni, Stela Munteanu, este vizat într-un dosar penal, alături de actuali și foști funcționari din cadrul primăriei. Suspecții riscă până la zece ani de pușcărie. Sediul administrației locale a fost percheziționat astăzi de către ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Într-un comunicat remis presei, Centrul Național Anticorupție precizează că primarul comunei Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un antreprenor sunt suspectați că au pretins mită pentru eliberarea unor acte, care permite legalizarea unor imobile sau terenuri.

DESCINDERI LA PRIMĂRIA DIN TRUȘENI: "Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive."

Potrivit sursei, în cadrul investigaţiilor a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei femei în vârstă de 73 de ani, locuitoare a comunei Truşeni. Sunt și imagini video din biroul primarului de Truşeni, unde s-a definitivat planul de preluare a averii.

Complici urmau să obţină încrederea pensionarei, pentru a intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din Chișinău. Banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate urmau a fi împărţiţi între membrii grupului. Pe numele suspecților au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Aceştia au fost reţinuţi şi escortaţi la CNA pentru audieri și riscă acum până la zece ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!