Aflat sub control judiciar într-un dosar de îmbogățire ilicită, Igor Popa a plecat la București
Justiţie 2 decembrie 2021, 17:38 | 1145

Șeful oficiului Ciocana a Procuraturii Chișinău, Igor Popa, bănuit de îmbogățire ilicită a părăsit Moldova deși se află sub control judiciar. Acesta a plecat la București. I-au permis să iasă din țară magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana, susțin responsabilii de la Procuratura Generală.

MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt al Procuraturii Generale: "Plecarea peste hotare a procurorului oficiului Ciocana a fost permisă prin încheierea judecătorului de instrucție, care a examinat cererea învinuitului în acest sens. Acesta a invocat necesitatea unor intervenții medicale."

Prin aceeași încheiere, magistrații de la Ciocana au obligat procurorul de caz să-i restituie pașaportul lui Popa. Mariana Cherpec a declarat că procurorii nu sunt de acord cu decizia magistraților și că o vor contestă, post factum, la Curtea de Apel Chișinău.

MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt al Procuraturii Generale: "Procurorii anticorupție consideră încheierea judecătorului de instrucție ca fiind neîntemeiată, ținând cont de faptul că în cadrul ședinței de judecată nu au fost prezentate acte justificative care să confirme necesitatea unei intervenții medicale peste hotarele țării, motiv pentru care decizia magistraților va fi contestată la Curtea de Apel Chișinău."

Pe 9 noiembrie curent, Igor Popa a fost reținut pentru 72 de ore sub acuzația de îmbogățire ilicită. Temei pentru începerea urmăririi penale au servit investigațiile jurnalistice vizând averea lui Igor Popa.

Opinia ta contează. Comentează!