Jurnalul Săptămânii, 23 Ianuarie

Prezentat de Adrian Prodan

Unii locuitori ai capitalei îngheață de frig în propriile apartamente. Asta pentru că nu au căldură, iar pentru a face față acestei situații, sunt nevoiți să îmbrace tot ce găsesc prin case. Noaptea e și mai greu. Se învelesc cu mai multe plapume. Oamenii spun că au cerut, în repetate rânduri, intervenția celor de la „Termoelectrica”, dar...deocamdată aceștia nu le-au rezolvat problema.

Într-o fâșie forestieră din satul Podgoreni, raionul Orhei e dezastru! Copacii sunt tăiați fără milă și ilegal, iar crengile sunt lăsate să putrezească. Localnicii acuză pădurarul, care ar fi fost surprins de câteva ori prin preajmă cu mașina plină de bușteni. Acesta însă, neagă acuzațiile, iar cei de la Primăria satului Podgoreni spun că nu știu nimic despre tăierea arborilor.

În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, sute de credincioși au fost săptămâna aceasta la Mănăstirea Țigănești, pentru a lua agheasma, pe care o folosesc anul întreg. Unii au sărit în apa rece, afară fiind un ger de crăpau pietrele! Aceste obiceiuri îi ține sănătoși, spun oamenii, care sărbătoresc pe vechi Boboteaza.

Acum vă spunem o poveste de viață pe cât de impresionantă pe atât de emoționantă! E istoria unei fetițe care la naștere cântărea puțin peste 500 de grame, iar șanse la viață nu prea avea. După o sută de zile, în care trei echipe de medici au luptat pentru ca ea să trăiască, mica luptătoare Anghelina a fost externată din spital cu greutatea de două kilograme și opt sute de grame! Este cel mai mic copil născut și externat în stare satisfăcătoare de la Spitalul Clinic municipal „Gheorghe Paladi”.

Opinia ta contează. Comentează!