Jurnalul Săptămânii, 24 Iunie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Republica Moldova are milionari în lei și numărul acestora crește, în ciuda crizei economice din regiune. Autoritățile anunță că cea mai tânără persoană din această categorie are 19 ani. Rezultatele recepționarii declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru anul trecut au fost prezentate de către directorul Serviciului Fiscal de Stat, Petru Rotaru.

Așa-numita taxă pentru modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău va scădea la jumătate - de la 9 euro, la 4,5 euro. Asta prevede un ordin semnat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija. Documentul intră în vigoare pe 1 iulie curent. Pe de altă parte, va fi majorat tariful pentru serviciile prestate pasagerilor. De la 6,2 euro la 7 euro, pentru cursele regulate, și până la 8,7 euro - pentru cele neregulate.

Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Declarațiile au fost făcute de noul prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, care s-a aflat în prima sa vizită la Chișinău după investirea în funcție. Ciolacu a subliniat într-o conferință de presă, alături de omologul său Dorin Recean, că autoritățile de la Chișinău și cele de la București trebuie să pună accentul pe zona economică și relațiile comerciale, dar și pe securitatea din regiune, având în vedere războiul din vecinătate.

Opinia ta contează. Comentează!