Image-Description
Trei membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, condamnați pentru comiterea infracțiunilor de jaf și șantaj
Social 8 mai 2019, 13:10 | 1265

PCCOCS anunță despre condamnarea a trei membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, pentru comiterea infracțiunilor de jaf și șantaj, iar unul din trei, inclusiv, și pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că inculpații originari din Chișinău, în luna iunie 2018, au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din Chișinău.

Scopul era de a dobândi ilicit bunurile acestuia, sub un pretext inventat, creându-i o datorie artificială, l-au deposedat de mijloace financiare în suma de 2 000 de euro.

În aceiași zi, în continuarea acțiunilor ilicite, victima a fost dusă într-un parc din capitală, unde inculpații, aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5 000 de euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșceac” a organizației criminale „kitaeț”.

Ulterior, la 17 iulie 2018, după primirea unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reținuți în flagrant.

Este de menționat că anterior, doi dintre inculpați au mai fost condamnați pentru infracțiuni similare.

Urmare a probatoriului administrat și cercetat în instanța de judecată, la insistența acuzării de stat, în pofida negării învinuirii aduse, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru inculpaților le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termene cuprinse între 13 și 15 ani.

Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.

Opinia ta contează. Comentează!