Rezidenții „Tracom” vor parcare
Social 9 octombrie 2020, 20:38 | 1804

Rezidenții parcului industrial „Tracom” cer administrației întreprinderiii să construiască o parcare comună pentru angajații tuturor companiilor! Ei susțin că numărul mare de mașini și traficul intens le blochează activitatea. Între timp, conducerea parcului a scos la licitație terenul de 8 mii de metri pătrați pe care a promis că va construi o parcare comună.

DUMITRU GARCALIUC, reporter Jurnal TV: "Pe acest teren de 8000 de metri pătrați, lăsat în paragină, cei peste 60 de rezidenți ai parcului industrial cer să fie creată o parcare."

TUDOR DARIE, rezident: "Acest teren a fost scos la concurs de către Tracom unei companii în baza unui proiect de investiție, ceea ce presupune că acolo poate să fie orice proiect.Deja avem o criză acută de parcări pe teritoriul parcului. Vor veni și noi rezidenți."

Ca să oprească înstrăinarea terenului, rezidenții parcului au sesizat noua administrație. Acum câțiva ani, fosta conducere s-a angajat să construiască pe cont propriu o parcare pentru aproximativ 400 de mașini. Asta deși unii agenți economici erau gata să contribuie financiar la acest proiect.

VIOREL SANDUȚA, rezident: "Comisia de concurs mi-a refuzat. Au spus că nu. Este proiectul social pentru tot parcul social, iar Parcul Industrial va fi dezvoltat anume ca parcare, că acolo va investi statul. Nu poate să investească un agent economic."

IGOR ARAMĂ, rezident: "Noi suntem 64 de rezidenți. Asta 64 de directori cu mașini și 64 de contabili. Câte două persoane de la orice firmă.Toate aceste mașini vor fi pe stradă. Acum imaginați-vă că vine un camion care trebuie să activeze. Pe unde va trece?"

Directorul general al societății de acțiuni „Tracom”, Stanislav Rusu, numit în funcție acum patru luni, spune că terenul de opt mii de metri pătrați a fost scos la licitație în conformitate cu Planul de dezvoltare a parcului până în 2022.

STANISLAV RUSU, directorul „TRACOM”: "- Planul prevede terenuri pentru parcări pentru rezidenți, valorificarea ultimelor active care au rămas, totul transparent, totul democratic. - Când poate apărea o parcare? – Parcare desigur va apărea. Ele și sunt. Ele și sunt gratuite. Orice rezident, orice vizitator are acces liber în parc."

După întâlnirea cu rezidenții, conducerea întreprinderii a amânat concursul pe o perioadă nedeterminată. Această decizie nu schimbă însă radical situația, ci doar amână reapariția problemei. Contactat de Jurnal TV, directorul „Tracom”, Stanislav Rusu, a rugat să-l telefonăm mai târziu, după care nu ne-a mai răspuns la telefon.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie