Jurnalul Săptămânii, 22 Iulie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Cetățenii își vor putea alege furnizorul de gaze naturale așa cum aleg, de exemplu, furnizorul serviciilor de internet ori alte servicii. O lege în acest sens a fost votată astăzi de Parlament. Împotrivă s-au pronunțat deputații socialiști.

Zeci de pacienți incurabili din Republica Moldova riscă să rămână fără îngrijiri paliative oferite de Hospice Angelus. Compania Națională de Asigurări în Medicină susține că serviciile acordate de fundație nu corespund prevederilor contractuale. Administratorul Hospice Angelus zice că organizația trebuie să achite o pretinsă datorie, de peste nouă milioane de lei, față de Companie. Ministerul Sănătății nu a reacționat, deocamdată.

Șapte piste proaspăt renovate pentru control vamal sunt deschise, începând de astăzi, la Sculeni. Locuitorii de pe ambele maluri ale Prutului vor beneficia de servicii și infrastructură conform standardelor europene. Totul s-a făcut cu bani din bugetul comunitar, guvernele de la București și Chișinău fiind cofinanțatori. Șoferii apreciază calitatea lucrărilor și se bucură că nu mai stau ore întregi la coadă.

Opinia ta contează. Comentează!