Dezastru în Italia! A căzut grindină de mărimea unei mingi de tenis și a lăsat în urmă un adevărat dezastru
Externe 27 iulie 2021, 16:14 | 1063

Dezastru în Italia! După incendiile care devastează insula Sardinia, nordul Italiei a fost lovit de o furtună puternică. A căzut grindină de mărimea unei mingi de tenis, lăsând în urmă un adevărat dezastru. Sute de mașini au fost grav avariate, s-au ales cu parbrizele sparte sau chiar cu capota deformată pe autostrada care face legătura între nordul și sudul Italiei.

Ploaia cu grindină a provocat și numeroase accidente rutiere, deoarece șoferii nu au mai văzut nimic prin parbrizele distruse de grindină. Traficul a fost blocat pe o distanță de 50 de kilometri din cauza intemperiilor.

Se întâmplă după ce Italia a cerut ajutorul ţărilor vecine pentru a lupta împotriva incendiilor care devastează o parte a insulei Sardinia, unde sute de locuitori au fost nevoiți să-şi părăsească domiciliul. "Este o catastrofă fără precedent", a declarat guvernatorul insulei, Christian Solinas, în timp ce vânturile calde complică eforturile de stingere a focului. Aproximativ 1.200 de persoane au fost evacuate, inclusiv rezidenţi ai unei instituţii medicale, dar și turiști. Ministrul italian de Externe spune că Protecţia civilă italiană a solicitat altor ţări europene să îi pună la dispoziţie avioane, pentru a combate incendiul. Două au plecat deja din Franţa. O vastă regiune din provincia Oristano (vestul insulei) a fost pusă "în genunchi din cauza incendiului devastator", a subliniat ministrul. Aproximativ 20.000 de hectare de vegetaţie au căzut pradă flăcărilor, numeroase proprietăţi au fost distruse, iar animalele ucise, a indicat guvernatorul. Nivelul de pericol al incendiului rămâne "extrem", a precizat Protecţia civilă. Aproximativ 7.500 de persoane antrenate în operaţiunile de salvare.

Opinia ta contează. Comentează!