Ambuteiaj greu pe strada uzinelor
Social 23 mai 2024, 17:38 | 984

Ambuteiajele pe un segment al străzii Uzinelor din Chișinău se termină doar noaptea. În rest, de dimineața până seara, mai ales în orele de vârf, tabloul e trist. Problema ar apărea din cauza unui marcaj în apropiere de sensul giratoriu, spre strada Voluntarilor. Cei de la Primărie afirmă că marcajul „asigură buna deplasare a transportului”. Șoferii au opțiuni de ocolire a acestui loc, dar... nu se încumetă. De ce, aflăm de la Ana Neamțu.

ANA NEAMȚU, reporter Jurnal TV: "De mai mulți an, în fiecare dimineață, pe această porțiune de pe strada Uzinelor se formează ambuteiaje infernale. Șoferii spun ca de vina ar fi acest marcaj, care a fost instalat necorespunzător. Oamenii spun că au sesizat autoritățile de mai multe ori, dar nu s-a intervenit cu soluții nici până astăzi."

Șoferii care circulă pe această stradă au două opțiuni: să stea în ambuteiaj sau să ocolească porțiunea pe alte străzi, care sunt într-o stare deplorabilă.

Solicitat să explice lucrurile, șeful Direcției mobilitate urbană ne-a declarat că „marcajul a fost aplicat pentru a asigura o bună deplasare a transportului în acea zonă” și că nu ar trebui să apară neclarități.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției generale mobilitate urbană: "Strada Uzinelor este o stradă foarte lungă. Da că e să vorbim de un tronson anumit, vă dați bine seama că vorbim despre o zonă unde sunt trei benzi de deplasare. Urmează să determinăm ce prioritizăm: intrare sau ieșirea din oraș. Sunt mai mulți factori care au stat la luarea acestei decizii, iar părerea unor șoferi, în detrimentul unor strategii sau politicii care se dezvoltă la ora actuală în oraș, consider că este una egoistă."

Potrivit responsabilului de la Primărie, deciziile privind ajustarea marcajelor în oraș sunt asumate și consultate cu specialiștii din domeniu.

Opinia ta contează. Comentează!