Jurnalul Săptămânii, 26 Iunie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Interese și, mai cu seamă, conflicte de interese, întâlnim în mai toate structurile statului. Ministrul Agriculturii Ion Perju, de exemplu, ar pregăti teren pentru venirea în funcții înalte a unor persoane loiale PSRM. Mai mult. Perju l-a demis pe directorul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Gheorghe Manjeru, pentru că acesta din urmă ar fi refuzat să-i concedieze pe unii șefi de inspectorate raionale, în locul cărora ar fi urmat să vină „oameni comozi”. Despre asta a scris deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, iar Manjeru a confirmat. Ministrul Agriculturii ne-a declarat că nu comentează „aberații”.

Varianta DELTA a virusului Sars-Cov2 se răspândește rapid, iar multe voci susțin că în câteva săptămâni, tulpina indiană ar putea ajunge și în Republica Moldova. Specialiștii epidemiologi urmează să propună noi măsuri de prevenire și control a infecției Covid. Totodată, vor fi prelevate probe pentru a stabili dacă tulpina indiană este prezentă în Republica Moldova, care vor fi transmise la un laborator din Germania. Până se clarifică situația e nevoie să fim vigilenți. Importantă este vaccinarea masivă, dar oamenii de la noi nu se grăbesc să-și administreze serul.

Tradițiile noastre sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, iar „șezătoarea" este cea, care îmbină aproape toate elementele folclorice: dansul, cântecul, snoavele, plăcintele coapte în cuptor și, nu în ultimul rând, voia bună.

Opinia ta contează. Comentează!