Fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, a fost restabilit de judecată în funcția de procuror anticorupție
Justiţie 9 februarie 2022, 19:38 | 774

Fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, a revenit în funcția de procuror anticorupție. S-a făcut prin decizia magistraților, după ce Compan a acționat în judecată Procuratura Generală pentru că l-a expulzat din sistem. Compan a gestionat mai multe dosare de rezonanță și a declarat donații de zeci de mii de euro de la rude.

Procurorul Compan a revenit în funcție pe 7 februarie curent după ce, pe 18 ianuarie, Judecătoria Chișinău cu sediul Râșcani a anulat ordinul prin care a fost demis. Informația ne-a fost confirmată de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare la Procuratura Generală.

MARIANNA CHERPEC, procuror responsabil de comunicare la Procuratura Generală: "Încă în februarie 2021, Dorin Compan a acționat Procuratura Generală în instanța de judecată, în ordinea contenciosului administrativ prin care a invocat încălcări a legislației admise de conducerea instituției la încetarea cu el a raporturilor de muncă și a solicitat anularea ordinului procurorului general prin care s-a dispus eliberarea sa din funcție."

Acum doi ani, Dorin Compan s-a retras din sistemul procuraturii din proprie inițiativă, în perioada mandatului lui Alexandr Stoianoglo. El a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, inclusiv cel care îl viza pe fostul ministru al Agriculturii, Eduard Grama, pe fostul ministru adjunct al Economiei, Valeriu Triboi, dosarul licitațiilor trucate în medicină, dosarul „Tomograf” sau dosarul licitațiilor trucate de primării pentru milioanele de lei din fondul ecologic.

De-a lungul anilor, Compan a beneficiat de donații generoase de la părinții de peste hotare. În 2018, a primit din partea părinților 39.700 de euro. În acelaşi an, el a câştigat 6.000 de euro la cumetria fiicei. În 2019, donațiile pentru familia procurorului restabilit în funcție au constituit 2.300 de euro.

Opinia ta contează. Comentează!