Declarații în acest sens au fost făcute de Maia Sandu în emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Eu n-am să plec atât timp cât o să am sprijin, cât timp oamenii cred în ceea ce facem noi. Deci, atât timp cât o să avem sprijin din partea cetățenilor, eu și colegii mei o să continuăm să luptăm”, a spus lidera PAS.

Ea consideră că nu este nimic grav dacă liderii celor două partide componente ale blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, nu se mai regăsesc nici în Guvern, nici măcar în Parlament, pentru că formațiunea are echipe vocale, care să-i reprezinte în Legislativ.

„Iar noi o să avem mai mult timp ca să mergem să consolidăm partidul, să lucrăm cu oamenii noștri, să lucrăm cu primarii, cu consilierii la nivel raional, local. Avem timp să consolidăm partidele pentru ca să ne pregătim de următoarea luptă”, a subliniat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că blocul ACUM va rămâne unit și componentele lui vor colabora strâns în continuare.

„Trebuie să recâștigăm acei oameni care nu au mers la vot sau nu au găsit oferta noastră suficient de interesantă în aceste alegeri și de aceasta am spus că trebuie să ne consolidăm, să fim mai puternici, să demonstrăm că noi avem oameni care știu să administreze și să convingem mai multă lume”, spune Maia Sandu.

Ea a adăugat că, din postura actuală, blocul ACUM va lupta împotriva lui Igor Dodon cu toate mijloacele posibile.

Emisiunea integral o puteți vedea aici:

Amintim că joi, 14 noiembrie, Parlamentul a acordat vot de încredere Cabinetului de Miniștri condus de Ion Chicu, desemnat de președintele Igor Dodon. Noul Guvern a fost susținut cu votul a 62 de deputați din fracțiunile PSRM și PDM și, în aceeași zi, Executivul a fost învestit.