Blocul ACUM reiterează că funcția de președinte al Parlamentului este garanția fermă a votării actelor normative conținute în pachetul antioligarhic. După votarea, promulgarea și publicarea acestora, deputații Blocului ACUM vor pune în aplicare angajamentul lor de a renunța la această funcție. ”Blocarea în continuare a activității Parlamentului va conduce la dizolvarea acestuia, iar alegerile anticipate nu vor fi libere și corecte”, se arată într-un comunicat al Blocului ACUM.

Blocul ACUM afirmă că este dispus să susțină inițiativele cu caracter social ale PSRM, care se referă la indexarea pensiilor de două ori pe an și suportul pentru familiile din Republica Moldova, în cazul în care va fi format Guvernul. Drept reacție, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a subliniat că poziția fracțiunii rămâne aceeași.

Prima și singura ședință a noului Parlament a avut loc în ziua de 21 martie. Aceasta a fost condusă de către cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov. Întrucât nu există o majoritate parlamentară, s-a anunțat pauză.